PRODUSE DE BALASTIERA

BALASTIERA EDILCONSTRUCT ESTE SPECIALIZATA IN EXTRAGEREA DE NISIPURI SI PIETRIS DIN ALBIA RAULUI ARGES.

Balastiera are in componenta doua statii de sortare Terex, cu o capacitate de 100m3 / h din care rezulta urmatoarele  sorturi agregate:

Nisip (0-4m)

nisip

Prin nisip se întelege o roca sedimentara neconsolidata, provenita din sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme si care se prezinta sub forma unei acumulari de granule fine (0,063mm)-sortat si spalat. Componentul principal al nisipului este cuartul; mai rar contine minerale ca: monazit, casiterit, diamant, safir, granat etc. Nisipul este utilizat ca material de constructie, ca materie prima pentru industria sticlei, portelanului si pentru extragerea mineralelor din compozitia sa.


Margaritar/Pietris (4-8 mm)

pietris_margaritar

Margaritar roca sedimentara, provenita din sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate in intervalul 4-8 mm sunt cunoscute sub numele de margaritar sau pietris. Margaritarul este utilizat ca material de constructie, tratament de drumuri, terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.


Pietris (8-16 mm)

pietris

Pietris roca sedimentara, provenita din sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate in intervalul 8-16 mm sunt cunoscute sub numele de pietris. Margaritarul este utilizat ca material de constructie, tratament de drumuri, terasamente, imbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.


Refuz de Ciur (>31 mm)

refuz_de_ciur

Piatra roca sedimentara, provenita din sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Sortate peste 31 mm sunt cunoscute sub numele de refuz de ciur. Refuzul de ciur este utilizat ca material de constructie, tratament de drumuri, terasamente, imbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.


Piatra Concasata De Rau (0-4, 4-8, 8-16, 16-25, 25-63 mm)

piatra_concasata

Agregate concasate roca sedimentara, provenita din sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate, concasate si sortate. Sunt cunoscute sub numele de agregate concasate. Piatra concasata este utilizat ca material de constructie, tratament de drumuri, terasamente, imbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.


Piatra Sparta De Stanca (31,5 – 50 mm (TIP CFR), 31,5 – 63 mm)

piatra_sparta_de_stanca

Piatra sparta provenita din carierele/exploatari de suprafata din care se excaveaza roci (andezit, dacit, calcar, calcar cristalin, tuf). Agregatele de cariera sunt obtinute prin sfaramarea rocilor in bucati mici, cu ajutorul unui utilaj denumit concasor.Sunt folosite la lucrari de drumuri, imbracamite din beton de ciment,imbracaminte bituminoasa,strat de baza, strat de fundatie, tratamente bituminoase, betoane, lucrari cai ferate.

 
Extractia se face din raul Arges cu excavatoare de ultima generatie iar programul balastierei este 24/24 7/7.

Transportul se face cu basculante Volvo sau Iveco

In cadrul balastierei exista si o platforma cantar omologata si incarcatoare frontale.

Leave a Reply